Blog: Online dating en relaties

Video on-demand kijken is uber hip!
24 oktober 2015
Recensie nieuwe James Bond film ”Spectre”
6 november 2015

Online Daten en relaties!

 In deze blog ga ik het hebben over online daten. Jaren terug was het nog raar als je jezelf aanbood in de grootste etalage die er is, ‘Het Internet’. Tegenwoordig is het bijna normaal om via internet een date aan de haak te slaan.

Of dat nu via een datingsite is of via social-media, het gebeurt dagelijks. Ik was 17 jaar toen ik uit de kast kwam als homoseksueel. In die tijd kende ik vrijwel geen enkele soortgenoot en wist ik dus ook niet, waar ik het moest zoeken. Soortgenoten zoek je als homo nou eenmaal makkelijker op via het internet dan op straat. Het uitgestorven begrip Homokroeg is hier ooit voor uitgevonden.

Een plek waar homo’s elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van een drankje en muziekje. De laatste jaren is het steeds rustiger in de gay-scene, er verdwijnen overal homohoreca. Het lijkt bijna alsof het niet meer van deze tijd is. Nu zijn er zeker niet minder homo’s, het ontmoeten verplaatst zich alleen naar het internet.

Zeker in mijn drukke leventje is het voor mij ook niet altijd mogelijk om erop uit te gaan, alhoewel ik dit wel probeer want een avondje op stap doet mij nou eenmaal goed.

Je wilt toch een beetje rondkijken wat er allemaal in de aanbieding is, ik zeg het zo omdat het in de vrij oppervlakkige gay-scene ook zo aan toe gaat. In de wereld van hetzelfde geslacht draait het vaak om de buitenkant, het uiterlijk en om jong zijn.

Ik vind dit jammer, maar ook ik geef mijn ogen goed de kost natuurlijk, dat ga ik hier ook zeker niet ontkennen. Op dating-app’s als Grindr, Hornet en Badoo is het eigenlijk precies hetzelfde: iedereen zet zijn mooiste foto op zijn profiel en zet daar leuke teksten bij. (soort van USP’s: Unique Selling Points)

Waar ik overigens van walg zijn de profielen van jongens in een relatie die nadrukkelijk in hun profiel vermelden dat ze  ‘’NERGENS NAAR OP ZOEK ZIJN MAAR LEKKER EVEN RONDKIJKEN´´ deze types zijn het ergst!! Ze hebben meestal een vaste relatie en zijn dolgelukkig samen.. oké wat doe je op deze app?? Waarom kijk je hier rond? Wat ben je kwijt? Krijg je niet genoeg aandacht van je vriend..?

Nu zullen deze jongens bij het lezen van mijn blog wel denken: hij is zuur omdat ie zelf nog steeds vrijgezel is…

Ik ben al een tijdje vrijgezel, maar wie zegt dat ik sta te springen op een relatie?? Ik kijk ook rond, want ik heb immers NIEMAND, dus ik mag dat!

Nu moet iedereen lekker zelf weten wat hij doet, maar waar ik mij eindeloos aan stoor is het liegen en bedriegen op dit soort apps. Jongens die een relatie hebben en die met opzet bewust hun vriend voor de gek houden. Dit is RESPECTLOOS!

Maar goed ook ik heb wel eens afgesproken met iemand die een vriend had en hij gaf aan dat zijn vriend het prima vond… Toch voelt het voor mij anders..

Ik ga zeker hier niet verkondigen dat ik heilig ben, want als er een biechtstoel hier zou staan, dan zou ik er net zo goed op kunnen slapen, want ik kom anders tijd te kort om alles op te biechten.

Ik ben nou bijna drie jaar vrijgezel en heb een eigen zaak, drukke job dus, en ben veel met mezelf bezig. Het is dus lastig om iemand te ontmoeten waarmee het klikt en die met mij kan leven. Ik ben er namelijk heel goed van bewust dat ik zeker niet de makkelijkste ben.

Maar wat ik wel kwijt wil: Heb je iemand waarmee je klikt en waar je onvoorwaardelijke liefde voor voelt: BEN ER ZUINIG OP! Eerlijkheid duurt het langst.

Ondertussen kijk ik lekker rond en zie wel wat mijn pad kruist. Wie weet zitten we binnenkort wel samen op de biechtstoel.

Ik wens jullie allemaal een fijn weekend!

Dikke kus,.

Remco de Vaan 

 

geschreven op vrijdag 30 oktober 2015

 

 

Comments are closed.