Liefde kan keihard zijn

Vooroordelen hebben ”is een tekortkoming”
15 december 2015
LEEF en LATEN LEVEN!! ‪#‎PrayForOrlando‬
13 juni 2016

Liefde kan keihard zijn

Hallo, daar ben ik weer… Het was alweer een maandje geleden dat ik van me liet horen.

In eerdere blogs schreef ik over het vrijgezel zijn en het dating-leven. Dit jaar begon voor mij met een nieuwe liefde. Vandaar dat deze blog dan ook over de liefde gaat.

Helaas was mijn nieuwe liefde maar voor hele korte duur. Helaas heb je bij liefde niet de touwtjes in handen, je kan het niet regisseren zoals je anderen dingen wel kunt. Zeker voor mijn persoontje, iemand die graag de controle heeft is dit lastig. Laat ik wat dieper ingaan op het gevoel: na meerdere teleurstellingen was ik het gevoel van verliefd zijn een beetje kwijt en geloofde ik er niet meer in.

Door deze jongen weet ik weer hoe dat is en voelt. Ik heb weer mogen ervaren hoe fijn het is om van iemand te houden. Ook kwamen onzekerheden weer naar boven en dat maakt je kwetsbaar maar des al niet te min was het heerlijk. Helaas van korte duur want de ander was er nog niet klaar voor.

Ik heb heel veel nagedacht over mezelf: ga ik te snel, moet ik het rustig aan doen? Maar mijn conclusie is:

bij liefde ga je nooit te snel want je kunt het namelijk niet timen.

Je gevoel is je gevoel en dat kan je helaas niet uitschakelen of verbergen. Sommige mensen zullen wel denken: Ach ja het was zo kort dus het stelt niks voor! Dus zet je er maar snel overheen. En Ja ze hebben gelijk zet je eroverheen.. Maar dat het niks voorstelt is onzin. De duur was kort maar het gevoel was intens en heftig.

Voor mezelf vind ik het jammer dat het niks is geworden maar wel weet ik weer hoe het is om verliefd en geliefd te zijn.. En dat was HEERLIJK!

Liefdesverdriet verwerken gaat in 5 fases; Deze fases zijn grotendeels wetenschappelijk onderbouwt.

Fase 1:Accepteren: probeer de situatie te accepteren. Je kunt er niet meer aan veranderen,

Fase 2: Relativeren; realiseer je dat je partner niet perfect voor jou was.

Fase 3: Social Support: Praat met je vrienden over de situatie

Fase 4: MOVE ON: Pak je leven verder op door de dingen te doen die je het liefst doet.

Fase 5: DATEN: Je kunt opnieuw gaan daten/socializen

Nou heeft natuurlijk iedereen zijn eigen manier om hiermee om te gaan. Ik ga er in ieder geval niet meer om treuren in de tijd dat ik hiermee bezig ben besef ik al dat het verloren tijd is.

Ik wilde dit een keer met jullie delen, nu hebben we het gehad en gaan we verder..

Geschreven op Woensdag 27 januari 2016 door Remco de Vaan

liefde quote

 

 

 

 

Comments are closed.