Vooroordelen hebben ”is een tekortkoming”

5 redenen om de feestdagen als vrijgezel door te brengen
30 november 2015
Liefde kan keihard zijn
28 januari 2016

Vooroordelen hebben ”is een tekortkoming”

Ik merk dat de blogs die ik schrijf waarin ik een soort van statement wil maken het best gelezen worden..

Misschien is dit wel een vooroordeel omdat hier de meeste reacties op komen. Ik heb even opgezocht voor je wat de letterlijke vertaling van ”VOOROORDEEL” is.

Een vooroordeel is een mening die niet op feiten is gebaseerd. Voltaire definieerde een vooroordeel als een mening zonder oordeel. Een vooroordeel is meestal een mening over iemand of een groep mensen. Het gaat bijvoorbeeld over één kenmerk van een stereotype. Een vooroordeel kan gezien worden als een veel voorkomende menselijke fout in het denken, redeneren of het nemen van beslissingen.

Helaas hebben we allemaal wel een last van het feit dat we iemand veroordelen. Toch zie ik dit als een tekortkoming want waarom iemand veroordelen puur gebaseerd op de mening van een andere. Ik merk zelf dat ik daar ook helaas vaak de dupe van ben. Door mijn werk als presentator kennen veel mensen mij vrij oppervlakkig. Mensen denken je te kennen doordat ze je met enige regelmaat zien op televisie.

Ook in mijn persoonlijke (privé) leven heb ik hier steeds vaker last van. Laat ik het anders formuleren: De omgeving heeft er eerder last van. Ik zelf maak me er niet zo druk meer omdat ik geaccepteerd heb dat het zo is. Wel vond ik het de moeite waard om er een blog over te schrijven, juist omdat ik van mening ben dat je er wel eens aan zou kunnen hebben.

Ik heb in mijn vrijgezelle bestaan al vaker meegemaakt dat wanneer ik iemand leuk vind dat diegene aangesproken word op het feit dat hij met mij date. Zeker in de homoscene gunt men elkaar niet altijd alles (het lijkt de showbizz wereld wel). Ik sta soms dan ook versteld.. lees VERBAASD dat mensen die mij gewoon niet kennen over mij praten. Nou klinkt het alsof ik mezelf heel belangrijk vind. Jongens GET A LIFE. Ik ben gewoon een sukkel met een microfoon, MEER NIET!!

Wat ik graag tegen die stumpers wil zeggen die een mening hebben die totaal ongefundeerd is: FUCK OP, GA IETS MET JE LEVEN DOEN.

Ik ben 24, werk 70 uur in de week en run twee bedrijven ik heb echt geen tijd om mij druk te maken over jullie.

Maar voor de omgeving: vrienden, kennissen (toekomstige partner) is het wel vervelend. Bij een date sta ik bij voorbaat al 2-0 achter om het tegendeel te bewijzen.. dat ik wel deug. (althans zo voelt dat)

Zure homo’s kruip uit die anonieme kast, verwijder je fotoloze profiel en kom eens in de echte wereld. Leer mensen echt kennen en prik is door de buitenkant heen. Als je iemand echt leert kennen zul je zien dat je je mening snel bijstelt en dat je het gewoon bij het verkeerde eind hebt. Een oordeel is namelijk gebaseerd op feiten!

En als je me niet leuk vind is dat ook prima hé, ik vind ook niet iedereen leuk en durf daar ook makkelijk voor uit te komen.

Vooroordelen zullen we altijd blijven hebben dat zit nou eenmaal in de natuur, toch zie ik het als een tekortkoming als je maar simpel oordeelt of meepraat over iemand terwijl je diegene niet kent. Zonder vooroordelen zouden er in de wereld ook geen oorlogen zijn.

 

Het enige wat ik wil uitdragen is: ”Leef en laten leven! AMEN”

 

 

Comments are closed.