Recensie nieuwe James Bond film ”Spectre”

Blog: Online dating en relaties
30 oktober 2015
5 redenen om de feestdagen als vrijgezel door te brengen
30 november 2015

Recensie nieuwe James Bond film ”Spectre”

Vorige week ging de nieuwe James Bond film Spectre in Première. Nederland is een van de eerste landen waar de film te zien is op het witte doek. Vanaf vandaag (6 november) is de film pas in de VS te zien.

Spectre ging donderdag 29 oktober in première en bezorgde de Nederlandse bioscopen een record. Ruim 68.000 mensen bezochten de film. Wat neerkomt op 2 van de 3 bioscoopbezoekers.

Het is alweer de 24e film van EON Productions. Met een waanzinnig groot budget van ruim 300 miljoen pond is het de duurste productie ooit.

In de boeken van Ian Fleming komt de geheime organisatie SPECTRE vier keer voor. In deze nieuwe bond film wat ik het liefst meteen wil betitelen met BOND 2.0, komt de die-hard bond fan echt wel aan zijn trekken.

Alle klassieke ingrediënten die een bond-film moeten bevatten komen in Spectre zeker aan bod alleen dan aangepast in de moderne tijd.

Zo komt de terrorisme aan de orde en het feit dat het 007-programma achterhaald zou zijn. In de film word zelfs even geïnsinueerd dat een geheim agent niet de wereld kan redden wat natuurlijk ook wel zo realistisch is.

Daniel Graig zet weer een kei harde, ruwe en flamboyante bond neer. Uit de reeks bond-films met Daniel Graig vind ik deze versie persoonlijk dan ook het beste.

De film bevat spectaculaire gevechtsscenes in vrijwel elk vervoersmiddel dat je kunt bedenken. De openingsscene die gedraaid is in Mexico bevat een indrukwekkende vechtscene in een helikopter die boven een mensenmassa rondcirkelt. Deze scene zet je gelijk op het punt van je stoel en daarmee is de toon van deze nieuwe bond-film direct gezet.

De eerste ontmoeting met tegenspeler Christoph Waltz (schurkenrol) bij een bijeenkomst van de organisatie SPECTRE is een scene die je vasthoud tot het eind.  Van scheurende bolides door de stad Rome, een ouderwetse knokpartij in een rijdende trein tot een vliegtuigachtervolging in de bergtoppen van Zwitserland; alles word in de kast getrokken om de kijker vast te houden.

De nieuwe Q, eerder al vervangen van klassieke oude wijze man naar jonge slimme nerd is zeker een toevoeging. Ben Whishaw zet een jonge ambitieuze versie neer van Q. Helemaal aangepast aan het digitale tijdperk.

Deze film bewijst dat de technische snufjes in bond-films zeker niet uit de tijd zijn maar nog jaren mee kunnen. De snufjes zijn in deze film dan ook meer dan aanwezig maar een stuk realistischer.

Kortom de nieuwe Bond-film die tevens een van de langste is uit de reeks eerdere bondfilms is zeker het kijken waard. Bond is aangepast aan de tijd, een stuk realistischer dan vroeger en scherper dan ooit te voren. Daniel Graig bewijst met deze film weer eens dat hij een briljant acteur is en perfect op zijn plaats als bond.

De vechtscenes zijn spectaculairder dan ooit, de locaties zijn meer dan indrukwekkend en de acteurs zijn beter dan ooit gecast.

Hollandse Trots

De film is gedraaid door Hoyte van Hoytema een Zweeds- Nederlandse cameraman. Hoytema werd in het verleden afgewezen bij de filmacademie.

Spectre is een aanrader ook voor niet bond-fans! De film draait in bijna alle grotere bioscopen in Nederland!

Geschreven op vrijdag 6 november 2015

Foto: schmoesknow.com

 

Comments are closed.