Televizier-Ring

“Vluchtelingencrisis”
28 september 2015
Weekend!
5 oktober 2015

Televizier-Ring

Je kent het vast wel van de Amerikaanse tv, de grote awardsshow, de rode loper, en natuurlijk alle celebrity’s en noem zo maar op.

Elk jaar jaar hebben we in Nederland “Het Gouden Televizier-Ring Gala!

In televisieland is dat de belangrijkste prijs die er is. Genomineerd worden alleen is als televisiemaker al een erkenning op zich. Elk jaar springen de presentatoren weer in de bres om eindeloos reclame te maken om u te overtuigen op hun programma te stemmen. Stem op ons, het heeft zelfs een beetje weg van verkiezingen… Alleen dan van Hilversum.

Hele campagnes worden er bedacht, en elk jaar is er ook wel weer een relletje. Wij Nederlanders moeten nou eenmaal altijd iets te zeuren hebben. Is het Gordon niet die roep-toetert dat het schandalig is dat hij niet genomineerd is omdat hij zoveel voor de ouderen heeft betekend.. Dan is het wel meneer Jan Slagter van Omroep Max. Jeetje wat is die man toch het stereotype voorbeeld van een oude zeurpiet die eigenlijk gewoon lekker met pensioen moet gaan. Meneer Slagter heeft altijd en overal wel een mening over en springt als wolf in schaapskleren de hort op om te roep-toeteren.

Onze ‘staatsopa’ vind namelijk dat je een universitaire opleiding gehad moet hebben om te kunnen stemmen.

Want het is toch belachelijk dat Heel Holland Bakt niet bij de top 3 is geëindigd. Daar heeft onze Jan wel een puntje. Beste meneer Slagter u heeft bij Omroep Max ongeveer 345685 leden..

Daar kunt u maar liefst 7 keer de Amsterdam Arena mee vullen.

Het aantal leden van landelijke politieke partijen is op 1 januari 2015 gedaald tot 295.326 Nederlanders. Dit betekend dat u meer leden heeft dan dat er Nederlanders lid zijn van een politieke partij.

Ik zou  dus zeggen START EEN REFERENDUM, als alle leden van Omroep Max stemmen schrijven we voor de 2e keer in korte tijd geschiedenis.

Toch vreemd dat de man die het programma “Max Geheugentrainer” presenteert juist wil dat we op een andere manier gaan stemmen.

Maar goed Jan heeft wel een puntje, want het stemmen is niet zo eenvoudig als dat het lijkt.Laten we even terug naar de kern gaan van deze blog .

Het Nederlandse publiek heeft Flikken Maastricht verkozen tot beste programma van het afgelopen tv-seizoen tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala 2014. De AVROTROS-politieserie versloeg met 46% van de stemmen SynDroom (RTL 4) en Penoza (KRO).

De genomineerde voor dit jaar zijn:

Gouden Televizier-Ring:                     – Expeditie Robinson (RTL 5)             – Streetlab (KRO-NCRV)                       – SynDROOM (RTL 4)

Tijdens de live uitzending van het Gala Gouden Televizier-Ring op donderdagavond 15 oktober maakt Avrotros-lieveling Jan Smit bekend hoe het publiek kan stemmen op bovenstaande kanshebbers.

Ook is de aanstormend talent award in het leven geroepen voor de nieuwe Linda de Mol’s en Martijn Krabbe’s van deze wereld.

Televizier Aanstormend Talent Award:

– Arjen Lubach                                           – Jan Versteegh                                       – Luuk Ikink

Als je het mij vraagt mag de Televizier Ring voor beste programma gaan naar SynDROOM. Mede doordat Johnny de Mol dit zo integer en puur maakt en vorig jaar net niet won. Maar bovenal omdat het een prachtig programma is. Dit moet je gewoon een keer kijken.

Streetlab is op zich leuk, maar er zijn zoveel alternatieven die veel beter zijn. Zoals bijvoorbeeld de internet hit StukTV, de jongens van STUKTV weten elke weer de grenzen op te zoeken met hun ludieke acties en halen hiermee keer op keer het nieuws.

Expeditie Robinson doet al jaren mee; als er een jaar komt dat er alleen maar SBS-programma’s genomineerd worden en de creatieve armoede is ingetreden dan kunnen we die ring altijd nog aan de makers van Expeditie Robinson geven.

De prijs voor aanstormend talent moet wat mij betreft naar Arjen Lubach gaan. Voor de mensen die het programma Zondag met Lubach nog niet hebben gezien. Dit programma moet je echt kijken, dat is aanradertje!

Tot slot, ik denk dat wij Anno 2015 het veel breder moeten trekken. Televisie is niet meer alleen lineair kijken, televisie wordt vooral via het internet gekeken, de plek waar ook de Omroep Max kijkers moeten stemmen….

Er zijn veel meer internet producties met een grote schare volgers die kijken. En misschien is het zelfs interessant om een prijs voor de beste Vlogger (Youtuber) in het leven te roepen.

Maar goed dat is mijn mening, ik weet het zeker allemaal niet beter.. Ik ben maar zomaar iemand. Maar dit is mijn kijk op televisie.

We gaan het binnenkort allemaal zien, horen of lezen..

And the winners are…..

 

Comments are closed.