LEEF en LATEN LEVEN!! ‪#‎PrayForOrlando‬

Liefde kan keihard zijn
28 januari 2016
Remco De Vaan neemt afscheid van TV73
14 juli 2016

LEEF en LATEN LEVEN!! ‪#‎PrayForOrlando‬

Blog van Remco de Vaan naar aanleiding van de aanslagen op zondag 12 juni in Orlando.

Ik lig in bed en het is zondag, half 3 nachts en terwijl ik hier in bed lig denk ik aan de aanslagen in Orlando. De aanslagen waarbij meer dan 50 doden zijn gevallen en nog eens tientallen gewonden. Nou zijn aanslagen niks nieuws. Misschien dat er wel dagelijks aanslagen zijn.

En vele daarvan zullen ons nooit bereiken via het nieuws. Maar deze aanslag die recent is geweest is een hele specifieke. Het is een aanslag op LGBT, de Gay-gemeenschap.

Geweld en haat naar homoseksuele is niks nieuws. Dagelijks worden homo’s gediscrimineerd, bespuugd, uitgescholden en in elkaar geslagen. De recente aanslag in Orlando in een plaatselijke club vol met homoseksuelen is een directe aanslag op de vrijheid van een ieder. Homo of hetero.

In Nederland voel ik mij als homoseksuele over het algemeen redelijk geaccepteerd. Amerika is het land waar alles kan, maar ook weer niet. De mensen zijn open-minded maar ook erg conservatief. Het uitmoorden van homo’s in een club, voor vele misschien wel de enige plek waar ze zichzelf kunnen zijn.

Een plek waar je niet na hoef te denken over hoe je je moeten uiten.
13442232_1069173443136196_7182859273853947586_nDe plek waar ze zich niet hoeven in te houden.
De plek waar ze zich veilig voelen.
De plek waar ze gelijkgestemden vinden.
De plek waar niemand je veroordeeld of vernederd.

Deze plek is nu, de plek waar een bloedbad plaatsvond, waarbij meer dan 50 homo’s zijn vermoord. Waarom? Omdat het jongens en meisjes zijn die van elkaar houden?

Zon 5 tot 10 procent van de bevolking is homoseksueel/biseksueel. Ruim 1 op de 10 mensen wijken dus af van heteroseksueel.
Ook moslims, christenen, joden.. allemaal homo’s.

Ik sprak laatst met Sadar, Sadar kwam uit Syrië en is gevlucht naar Nederland en verblijft in een AZC. Sadar vertelde me dat hij 24/7 acteert dat ie hetero is. Hij doet alsof ie gebeld word en heeft een fake gesprek met vrouw en kinderen, die die niet heeft. Sadar heeft geen idee hoe het is om openlijk homo te zijn en leeft in een verzonnen wereld. Het enige wat hij heeft is zijn Grindr profiel.

Ik ben zelf opgegroeid in Nederland en ben op mijn 17e uit de kast gekomen. Ik kan openlijk zijn wie ik ben. Toch ben ook ik met enige regelmaat op mijn hoede. Ook ik maak het mee dat ik met vrienden gezellig voor het café een sigaretje sta te roken en dat er een auto voorbij komt, stopt en roept: kanker homo’s!

Tja, daar maak ik mij niet meer druk om. Maar op het moment dat er gekke/idioten zijn die een club/café binnenkomen met automatische wapens en lukweg rond beginnen te schieten. Dan begin ik me nu toch wel ernstig zorgen te maken. Moeten wij als kwetsbare doelgroep, ons nu nog meer verstoppen. Het is al zo zonde dat alles via dating apps gaat en de gaykroegen, stuk voor stuk verdwijnen ..

Ik ga met enige regelmaat naar gay kroegen, cafés en of sauna’s omdat ik het gezellig vind, er vrienden heb of daar ontmoet.
Ik ga mij in iedergeval niet verstoppen, en ik hoop dat anderen dat ook niet gaan doen!

Miljoenen homo’s , wereldwijd ondervinden dagelijks de haat en afkeur van hun seksualiteit. En ja hoor ook in Nederland!!

We zullen nooit in een wereld gaan leven waarbij iedereen elkaar accepteert. Dat is onmogelijk en gaat ook nooit gebeuren. Ik hoef niet door iedereen geaccepteerd te worden. Als iemand het afkeurt waar ik voor sta vind ik dat prima. Maar laat me verder met rust.

Ik zeg; LEEF en LATEN LEVEN!

#PrayForOrlando

remco vrijstaandGeschreven op Zondag 12 juni 2016 door Remco de Vaan

Remco heeft zijn eigen media & marketingbureau en is sinds 2012 actief bij  TV73.  Als presentator is hij wekelijks te zien op de regionale zender (ziggo kanaal 44)

In zijn columns schrijft hij wat hem bezighoudt in het dagelijks leven.

Volg Remco ook via Facebook , Twitter en LinkedIn

 

 

 

Comments are closed.